Nagovor ravnatelja

 

Spoštovane obiskovalke in obiskovalci naše domače strani, v teh dneh še posebej devetošolke in devetošolci ter starši.

Bližajo se informativni dnevi in v teh “korona” časih je sprehod po domači strani naše šole še najbolj običajen način spoznavanja našega gimnazijskega programa, utripa šole, šolskih in obšolskih aktivnosti ter drugih dejavnosti, ki vam jih letos ne bomo mogli prikazati v živo, ampak zgolj preko internetnih aplikacij.

Na teh straneh se predstavlja gimnazija z več kot 75-letno tradicijo (ustanovljena je bila 1. 9. 1945), ki je v marsičem drugačna od drugih, a se jasno zaveda pomena znanja in uporabe le-tega v današnjem življenju in delu. A vendar je to gimnazija ljudi in njihovih odnosov, šola skupnih prizadevanj in sodelovanja. Naši dijaki ne nabirajo le šolskih znanj, ampak življenjske izkušnje in vrednote. Šport in zdravo življenje, umetnost in raziskovanje so aktivnosti vsakega gimnazijca, odgovornost in poštenost pa ključni vrednoti. Hkrati pa se moramo zavedati vpetosti Slovenije v svet. A ne gre le za to, da mi spoznavamo tujino. Evropo in svet smo uspeli pripeljati v Šentvid, Ljubljano in Slovenijo.

Sodobna tehnologija res omogoča ogled množice podatkov kar z domačega računalnika, pa vendar želimo, da prave in ustrezne informacije dobite tudi iz prve roke, od naših sedanjih in bivših dijakov in staršev, profesorjev in ostalih zaposlenih na šoli. Zato bomo tako v času informativnih dni kot tudi v tednih, ko se boste dokončno odločali o izbiri srednje šole na razpolago preko telefonov in  video aplikacij (npr. Zoom), da vam pomagamo razjasniti še zadnje dvome o ustreznosti vaše odločitve.

Sicer pa želimo informativni dan izpeljati podobno kot prejšnja leta, le da si boste osnovne informacije ogledali kar od doma, se sprehodili po šoli zgolj virtualno in tudi klepet ne bo ob kavi in soku, ampak ob računalniškem zaslonu, tablici ali telefonu. Potrudili se bomo, da bo doživetje vseeno posebno in boste dobili vse informacije, ki jih boste potrebovali.

Vabljeni na sprehod po naši domači strani, Instagramu, Facebooku, pred kratkim pa smo se aktivirali tudi na Tik Toku.

mag. Jaka Erker