Nagovor ravnatelja

 

Spoštovane obiskovalke in obiskovalci naše domače strani, v teh dneh še posebej pozdravljeni učenke in učenci osnovnih šol, ki iščete informacije v zvezi z vpisom na našo gimnazijo.

Zavedamo se, da mnogo informacij poiščete / poiščemo na spletu. Na teh straneh se predstavlja gimnazija, s skoraj 80-letno tradicijo (ustanovljena je bila 1. 9. 1945), ki je v marsičem drugačna od drugih, a se jasno zaveda pomena znanja in uporabe le-tega v današnjem življenju in delu. A vendar je to gimnazija ljudi in njihovih odnosov, šola skupnih prizadevanj in sodelovanja. Naši dijaki ne nabirajo le šolskih znanj, ampak življenjske izkušnje in vrednote. Šport in zdravo življenje, umetnost in raziskovanje so aktivnosti vsakega gimnazijca, odgovornost in poštenost pa ključni vrednoti. Hkrati pa se moramo zavedati vpetosti Slovenije v svet. A ne gre le za to, da mi spoznavamo tujino. Evropo in svet smo uspeli pripeljati v Šentvid, Ljubljano in Slovenijo. Tradicionalna izmenjava z dijaki in profesorji Udens Collega (Nizozemska) poteka že od leta 2008, v okviru različnih projektov pa sodelujemo / smo sodelovali s šolami iz Portugalske, Španije, Belgije, Finske, Italije, Avstrije, Hrvaške, Srbije, Romunije, Grčije in Turčije, če upoštevamo le zadnja leta, kar nekaj obiskov (v glavnem košarkarskih) pa je bilo celo po šolah v Združenih državah Amerike.

Sodobna tehnologija res omogoča ogled množice podatkov kar z domačega računalnika, pa vendar želimo, da prave in ustrezne informacije dobite tudi iz prve roke, od naših sedanjih in bivših dijakov in staršev, profesorjev in ostalih zaposlenih. Zato ostajamo zvesti osebnim stikom in vas tako toplo vabimo na informativni dan, ki bo 17. in 18. februarja 2023. Poleg pomembnih informacij o programu (tako v splošnih kot športnih oddelkih), boste lahko spoznali utrip šole, dijake in profesorje in tiste aktivnosti, za katere menimo, da so prave in pomembne za gimnazijce in nas odlikujejo glede na ostale šole.

Seveda pa vabljeni tudi na sprehod po naši domači strani, Instagramu, Facebooku in Tik Toku.

mag. Jaka Erker