Nagovor ravnatelja

 

Spoštovane obiskovalke in obiskovalci naše domače strani, v teh dneh še posebej prvošolke in prvošolci.

Tudi začetek šolskega leta 2021/22 je v znamenju povečanega tveganja okužbe s korona virusom. Tako bomo začeli pouk po modelu B, kar pomeni, da bodo pri pouku vsi (zdravi) dijaki in dijakinje, upoštevati pa moramo ukrepe za zajezitev okužb. Dejstvo je, da lahko varno šolsko okolje zagotovimo le vsi skupaj, zato vas prosim, da po svojim močeh pomagate zaščititi sebe in druge.

Zavedamo se, da mnogo informacije poiščete / poiščemo na spletu. Na teh straneh se predstavlja gimnazija z več kot 75-letno tradicijo (ustanovljena je bila 1. 9. 1945), ki je v marsičem drugačna od drugih, a se jasno zaveda pomena znanja in uporabe le-tega v današnjem življenju in delu. A vendar je to gimnazija ljudi in njihovih odnosov, šola skupnih prizadevanj in sodelovanja. Naši dijaki ne nabirajo le šolskih znanj, ampak življenjske izkušnje in vrednote. Šport in zdravo življenje, umetnost in raziskovanje so aktivnosti vsakega gimnazijca, odgovornost in poštenost pa ključni vrednoti. Hkrati pa se moramo zavedati vpetosti Slovenije v svet. A ne gre le za to, da mi spoznavamo tujino. Evropo in svet smo uspeli pripeljati v Šentvid, Ljubljano in Slovenijo.

Sodobna tehnologija res omogoča ogled množice podatkov kar z domačega računalnika, pa vendar želimo, da prave in ustrezne informacije dobite tudi iz prve roke, od naših sedanjih in bivših dijakov in staršev, profesorjev in ostalih zaposlenih na šoli. Zato kljub posebnim razmeram spodbujamo osebne stike.

Vabljeni na sprehod po naši domači strani, Instagramu, Facebooku, pred kratkim pa smo se aktivirali tudi na Tik Toku.

mag. Jaka Erker