Nagovor ravnatelja

 

Spoštovane obiskovalke in obiskovalci naše domače strani, v teh dneh še posebej pozdravljeni učenke in učenci osnovnih šol, ki iščete informacije v zvezi z vpisom na našo gimnazijo. 

Tudi šolsko leto 2021/22 je v znamenju povečanega tveganja okužbe s korona virusom. Tako poteka pouk po modelu B, kar pomeni, da so pri pouku vsi (zdravi) dijaki in dijakinje, upoštevati pa moramo nekatere ukrepe za zajezitev okužb. Dejstvo je, da lahko varno šolsko okolje zagotovimo le vsi skupaj, zato vas prosim, da po svojim močeh pomagate zaščititi sebe in druge.

Zavedamo se, da mnogo informacij poiščete / poiščemo na spletu. Na teh straneh se predstavlja gimnazija z več kot 75-letno tradicijo (ustanovljena je bila 1. 9. 1945), ki je v marsičem drugačna od drugih, a se jasno zaveda pomena znanja in uporabe le-tega v današnjem življenju in delu. A vendar je to gimnazija ljudi in njihovih odnosov, šola skupnih prizadevanj in sodelovanja. Naši dijaki ne nabirajo le šolskih znanj, ampak življenjske izkušnje in vrednote. Šport in zdravo življenje, umetnost in raziskovanje so aktivnosti vsakega gimnazijca, odgovornost in poštenost pa ključni vrednoti. Hkrati pa se moramo zavedati vpetosti Slovenije v svet. A ne gre le za to, da mi spoznavamo tujino. Evropo in svet smo uspeli pripeljati v Šentvid, Ljubljano in Slovenijo. Tako tudi letos sodelujemo v Erasmus+ projektu in po srečanju udeleženk v Sloveniji (pred dvema letoma) prav v teh dneh poteka srečanje šol iz Portugalske, Romunije, Grčije, Turčije in Slovenije (na žalost tokrat le preko računalniških povezav).

Sodobna tehnologija res omogoča ogled množice podatkov kar z domačega računalnika, pa vendar želimo, da prave in ustrezne informacije dobite tudi iz prve roke, od naših sedanjih in bivših dijakov in staršev, profesorjev in ostalih zaposlenih na šoli. Zato kljub posebnim razmeram spodbujamo osebne stike.

Vabljeni na sprehod po naši domači strani, Instagramu in Facebooku, pred kratkim pa smo se aktivirali tudi na Tik Toku.

mag. Jaka Erker