REZULTATI 35. MESTNEGA SREČANJA MLADIH RAZISKOVALCEV IN NJIHOVIH MENTORJEV

V sredo, 6. 4., in v četrtek, 7. 4., so se na 35. srečanju mladih raziskovalcev in njihovih mentorjev »Zaupajmo v lastno ustvarjalnost 2022« zvrstili zagovori in predstavitve raziskovalnih nalog. Tudi letos je srečanje potekalo preko Uporabniškega središča Oblak 365 – Microsoft Teams v obliki videokonferenčnih srečanj.

Od sedmih nalog, ki so jih izdelali dijaki naše šole, se jih je kar pet uvrstilo v 1. krog državnega srečanja. Te naloge so že nagrajene z najmanj bronastim priznanjem. Rezultati 1. kroga bodo znani 10. maja 2022 in takrat bomo izvedeli, kdo se je uvrstil v 2. krog, ki bo potekal 16. maja 2022 v Murski Soboti. V 2. krogu se dijaki potegujejo za srebrno in zlato priznanje.

Luka Kink, 4. a, je na mestnem srečanju tekmoval na področju zgodovine z raziskovalno nalogo »Odnos mladih do Tita« (mentorica prof. Mojca Logonder).

Zoja Izabela Žnidaršič, 4. b, je na področju športa sodelovala z nalogo »Nemoralno obnašanje pri vrhunskih športnikih« (mentorica prof. Mojca Logonder).

Oskar Prezelj, 3. b, je pod mentorstvom prof. Eve Ravbar izdelal raziskovalno nalogo na področju zgodovine. Naloga z naslovom »Podmorniško bojevanje v 2. svetovni vojni« se je uvrstila v 1. krog državnega srečanja.

Ajda Šolar, 2. f, je raziskovala na področju ekologije. Njena mentorica je bila prof. Mojca Logonder. Ajda se je z nalogo » Odnos gimnazijcev do varčne rabe energije« uvrstila v 1. krog državnega srečanja.

Lara Zadravec, Larisa Modrič in Vita Angelika Wilfan, vse 1. d, so raziskovale na področju zgodovine. Pod mentorstvom prof. Eve Ravbar so napisale raziskovalno nalogo z naslovom »Boj za pravice in položaj žensk skozi čas«.  Z nalogo so se uvrstile v 1. krog državnega srečanja.

Zarja Štiglic, 4.b, je tekmovala na področju psihologije. Njena mentorica je bila prof. Mojca Logonder. Izdelali sta nalogo z naslovom »Socialna anksioznost pri dijakih«, s katero se je uvrstila v 1. krog državnega srečanja.

Gašper Zigmunt, 4. a, je raziskoval na področju športa. Tudi njegova mentorica je bila prof. Mojca Logonder. Gašper je z nalogo » Stres in anksioznost v športu« uvrstil v 1. krog državnega srečanja.

Vsem raziskovalcem in njihovim mentorjem iskreno čestitamo za dobro opravljeno delo in držimo pesti za čim boljši rezultat vseh uvrščenih na državnem srečanju!

Sergeja Sluga, prof.

koordinatorica za raziskovalno dejavnost