Vabilo na dijaško izmenjavo z nizozemsko šolo Udens College

Tudi letos, tako kot je že več kot petnajst let v navadi, bo med Gimnazijo Šentvid in nizozemsko šolo Udens College potekala dijaška izmenjava.  Nanjo ste vabljeni dijakinje in dijaki 2. in 3. letnikov, ki boste za teden dni odpotovali na Nizozemsko (13. 3.–20. 3. 2023), en teden pa nizozemske dijake gostili v Sloveniji (24. 11.–1. 12. 2022).

Program, ki čaka udeležence, je bogat in raznolik, poln priložnosti za spoznavanje novih krajev, sklepanje prijateljstev in širjenje obzorij na avtentičen in zabaven način. Na Nizozemskem bomo skupaj obiskali Amsterdam, dijaki pa boste imeli priložnost deželo tulipanov res spoznati skozi oči tamkajšnjih prebivalcev, saj vas bodo gostile družine, ki bodo za vas pripravile tudi nekaj aktivnosti. Poleg tega boste dobili izkušnjo o tem, kako se je šolati na Nizozemskem, saj boste gostovali v šoli in pri pouku, pripravili pa boste tudi predstavitev o nekaterih znamenitostih države, v katero bomo odpotovali. Ko boste gostitelji vi, si bomo med drugim ogledali del Slovenije, prav tako pa boste v sklopu t. i. družinskega dneva dobili priložnost, da svojim novim prijateljem vi sami pokažete tisti delček naše države, ki je vam še posebej pri srcu.

Če se tudi ti strinjaš, da je to edinstvena priložnost, ki je nikakor ne smeš zamuditi, izpolni prijavnico  in jo najpozneje do 30. septembra 2022 pošlji vodji izmenjave prof. Vinku Horvatu na njegov e-naslov (vinko.horvat@sentvid.org).

Prijavnico in še več informacij o programu najdeš v priponki Prijavnica in informacije z datumi.

Se vidimo oziroma – TOT SNELL!