REZULTATI 33. MESTNEGA SREČANJA MLADIH RAZISKOVALCEV IN NJIHOVIH MENTORJEV

Zaradi izrednih razmer – epidemije koronavirusa –  je 33. srečanje mladih raziskovalcev in njihovih mentorjev »Zaupajmo v lastno ustvarjalnost 2020« potekalo od torka, 26.5.2020, do četrtka, 28.5.2020, preko Uporabniškega središča Oblak 365 – Microsoft Teams v obliki videokonferenčnih srečanj.

Od šestih nalog, ki so jih izdelali dijaki naše šole,  so se kar štiri uvrstile v 1. krog državnega srečanja. Te naloge so že nagrajene z najmanj bronastim priznanjem. Rezultati 1. kroga bodo znani 15. julija 2020 in takrat bomo izvedeli, kdo se je uvrstil v 2. krog, ki bo potekal 7. in 8. septembra 2020 v Murski Soboti. V 2. krogu se dijaki potegujejo za srebrno in zlato priznanje.

Tara Keber, 4. c, je na mestnem srečanju tekmovala na področju psihologije z raziskovalno nalogo »Odnos mladostnikov do ljudi s posebnimi potrebami« (mentorica prof. Mojca Logonder).

Enej Kočevar, 4. f, je na področju sociologije predstavil nalogo z naslovom »Odnos mladih do cestno prometnih predpisov« (mentorica prof. Mojca Logonder).

Nina Trdan, 4. f, je pod mentorstvom prof. Mihaela Tratnika izdelala raziskovalno nalogo na področju agronomije. Naloga z naslovom »Primerjava biodinamike s konvencionalnim kmetijstvom« se je uvrstila v 1. krog državnega srečanja.

Alana Vrviščar, 2. e, je raziskovala na področju etnologije. Njena mentorica je bila prof. Mojca Logonder. Alana se je z nalogo » Stare slovenske jedi »na žlico«« uvrstila v 1. krog državnega srečanja.

Rudi Val Arčon, Jaša Dežman in Nataša Krapež, vsi 3. a, so naredili raziskovalno nalogo na področju biologije. Pod mentorstvom ga. Tjaše Medvešek so raziskovali in napisali nalogo z naslovom »Ali živali vplivajo na raven stresa?«.  Z nalogo so se uvrstili v 1. krog državnega srečanja.

Zarja Štiglic in Zarja Peterlin, 2.b, sta tekmovali na področju geografije. Njuna mentorica je bila najprej prof. Marinka Dervarič, potem pa jo je zaradi bolniške odsotnosti zamenjala prof. Alenka Dragoš. Izdelali sta nalogo z naslovom »Ali so električni skiroji uporabna in trajnostna rešitev?«, s katero sta se uvrstili v 1. krog državnega srečanja.

Vsem raziskovalcem in njihovim mentorjem iskreno čestitamo za dobro opravljeno delo in držimo pesti za čim boljši rezultat vseh uvrščenih na državno srečanje!

 

Sergeja Sluga, prof.

koordinatorica za raziskovalno dejavnost