Včeraj je bil v Novem mestu finalni turnir državnega prvenstva v košarki za fante. Naši fantje so najprej v polfinalni tekmi po pravem trilerju premagali ekipo Srednje šole Domžale, ki je pravzaprav klubska ekipa Helios Sunsov, ki je osvojila naslov klubskih državnih prvakov med mladinci.

V drugem polfinalnem paru so bili boljši domačini, tako da je bil finale pravi spektakel, kjer so se ponovno pomerili stari tekmeci iz časov Šolske košarkarske lige. Naši fantje so silovito začeli, vendar je nalet začel kmalu popuščati, saj se je pokazalo, da nam je polfinalna tekma vzela preveč energije. Kljub vsem naporom in želji naših fantov so bili domačini, ki so prav tako klubska ekipa Krke (mimogrede druga na državnem prvenstvu) na koncu boljši.

Kljub vsemu je drugo mesto izreden rezultat, saj smo edina šola, ki se je v zadnjih treh letih vselej uvrstila na finalni turnir. Če pa dodamo še osvojen državni naslov košarkaric v letošnjem šolskem letu, pa smo zanesljivo najuspešnejša košarkarska šola v Sloveniji!

Čestitamo!

Več podrobnosti o tekmovanju fantov najdete na:

http://www.kzs.si/clanek/Novomeski-trud-poplacan%2C-po-treh-letih-znova-na-najvisji-stopnici/id/923/fcid/148

Jaka fetih