Dnevi šentviške košarke 3×3 2016 – zadnji dan

Zadnji dan tekmovanja so se igrale tekem za končnega zmagovalca turnirja. Nosilci tekmovanja, Gimnazija Šentvid 1 in 2, Gimnazija Bežigrad 1 in SUAŠ 1, so upravičili vlogo favoritov in zmagali tekme četrtfinala. Ker pa je bila v predtekmovanju ekipa Gimnazije Šentvid 2 boljša od SUAŠ 1 so se tako v polfinalu pomerili z Gimnazijo Bežigrad 1, prva ekipa Gimnazije Šentvid pa proti SUAŠ-u 1. Obe tekmi sta bili izredno tesni in sta se odločili šele v samem zaključku. Več znanja in tudi sreče so imeli igralci naše prve ekipe in Bežigrajčani. Tudi v tekmi za tretje mesto je v zaključku odločala ena žoga. Ta je bila na strani ekipe SUAŠ, ki je z zmago proti naši drugi ekipi osvojila končno tretje mesto na turnirju.

Finale pa je bila prav poslastica. Ne samo, da sta se pomerila stara rivala in hkrati šoli, ki v zadnjih letih odlično sodelujeta. Tradicija tekem med našo šolo in Gimnazijo Bežigrad se je namreč začela pred 26 leti s prvo tekmo Bežigrad : Šentvid, ki se je igrala v istem času v nabito polno dvorani Kodeljevo. Iz teh tekem se je tudi kasneje razvilo tekmovanje Šolske košarkarske lige, po 14 izvedbi pa so se začeli Dnevi šentviške košarke, ki so bili letos izvedeni dvanajstič. Tekma je več kot upravičila naziv finala, saj so igralci pokazali vse svoje znanje, ki sta jim ga zavidala tudi gosta turnirja Jasmin Hercegovac in Aleš Kunc, sicer člana naše najboljše članske ekipe 3×3, ki je izredno uspešna tudi v svetovnem merilu. Na koncu so zopet odločale malenkosti, ki so bile tokrat na naši strani. Tako so zmagovalci dvanajste izvedbe Dnevov šentviške košarke, prvič v izvedbi 3×3, postali igralci Gimnazije Šentvid 1: Jan Strmčnik, Nejc Zdešar, Anže Javoršek, Tin Šerić in Jure Ličen.

Zadnji dan je potekalo tudi tekmovanje v metu za tri točke, kjer sta se v finalu pomerila trener šolske ekipe Nejc Višnikar in Elvis Kerić, član ekipe svetovnih srednješolskih prvakov, ki na turnirju ni igral, saj se vrača po težji poškodbi. Danes je vsem pokazal zakaj je bil prvak in premagal na urah športne vzgoje skoraj nepremagljivega trenerja. Zanimivo je bilo tudi v zabijanju, kjer je v finalu igralec naše druge ekipe Maks Klanjšček, tesno premagal Vida Mehleta. Da pa je bilo na turnirju tudi zabavno so poskrbeli profesorji in trenerji, ki so se pomerili proti šolski ekipi deklet. Tekma se je končala neodločeno 9 proti 9, s čemer so bili zadovoljni vsi igralci in igralke. Med tekmovanje so nastopile tudi Zmajčice, ki so zbudile mnoge poglede igralcev in gledalcev.

Rezultati četrtfinala: Gimnazija Šentvid 1 : Gimnazija Moste 1 21 : 10, ŠCPET : SUAŠ 1 13:21, Gimnazija Šentvid 2 : Ilirija 1 21 : 12, Gimnazija Bežigrad 1 : 9. Beograjska Gimnazija 21 : 10.

Tekme za razvrstitev od 5. do 8. mesta: Gimnazija Moste 1 : ŠC PET 1 20 : 18 (po podaljšku), Ilirija 1 : 9. Beograjska gimnazija 21 : 9, ŠC PET 1 : 9. Beograjska gimnazija 13 : 11,  Gimnazija Moste 1 : Ilirija 1 12 : 21.

Tekme za razvrstitev od 1. do 4. mesta: Gimnazija Šentvid 1: SUAŠ 1 21:19, Gimnazija Šentvid 2 : Gimnazija Bežigrad 1 16 : 21, Gimnazija Šentvid 2: SUAŠ 1 21:19, Gimnazija Šentvid 1 : Gimnazija Bežigrad 1 21 : 17.

Končni vrstni red: 1. mesto – Gimnazija Šentvid 1, 2. mesto – Gimnazija Bežigrad 1, 3. mesto – SUAŠ 1,  4. mesto – Gimnazija Šentvid 1,  5. mesto – Ilirija 1, 6. mesto – Gimnazija Moste 1, 7. mesto – ŠC PET 1, 8. mesto – 9. Beograjska gimnazija.

Pripravil: mag. Jaka Fetih