ZAKLJUČEK 34. SREČANJA MLADIH RAZISKOVALCEV IN NJIHOVIH MENTORJEV

V petek, 23. 4. 2021, so se zaključili zagovori mladih raziskovalcev na 34. srečanju mladih raziskovalcev in njihovih mentorjev mestne občine Ljubljana »Zaupajmo v lastno ustvarjalnost 2021«. Srečanje je potekalo na daljavo v organizaciji osnovne šole Riharda Jakopiča v Ljubljani.

Z uvrstitvijo naših raziskovalcev smo zelo zadovoljni, saj se je kar polovica sodelujočih nalog uvrstila na 55. državno srečanje mladih raziskovalcev, ki bo konec junija 2021 v Murski Soboti. Na državno srečanje so se uvrstile mlade raziskovalke, ki so izdelale naslednje raziskovalne naloge:

  • na področju etnologije je Brina Breška, 2. E, izdelala nalogo z naslovom »Kozolci na Slovenskem«, mentorica prof. Mojca Logonder;
  • na področju psihologije je Pika Miškulin, 4. B, izdelala nalogo z naslovom »Vpliv sodobnih medijev na razvoj osebnosti«, mentorica prof. Mojca Logonder;
  • na področju sociologije in politologije je Zarja Štiglic, 3. B, izdelala nalogo z naslovom »Sovražni govor v komentarjih slovenskih portalov«, mentorica prof. Jana Ratkai.

Iskrene čestitke vsem raziskovalkam in njihovima mentoricama!

Sergeja Sluga, koordinatorica za raziskovalno dejavnost