Na 52. Srečanje mladih raziskovalcev Slovenije 2018 se je prijavilo več kot 500 raziskovalnih nalog na dvajsetih različnih področjih. Srečanje poteka po dvokrožnem sistemu in sicer v 1. krogu člani strokovnih komisij naloge pregledajo ter ocenijo in izberejo do 6 osnovnošolskih in 6 srednješolskih nalog na posameznem področju, ki se predstavijo na zaključni prireditvi. Ta je 14. maja 2018 potekala na Gimnaziji in SPTŠ Murska Sobota. Avtorji izbranih nalog so pred komisijami predstavili svoje naloge in se potegovali za srebrno in zlato priznanje.

V drugem krogu sta na področju geografije na državnem srečanju sodelovali tudi dijakinji naše šole Alja Hilić, 3. A in Ivana Vulović, 3. A. Predstavili sta raziskovalno nalogo z naslovom »Uporaba mobilnih aplikacij za kartiranje razširjenosti japonskega dresnika na poti med Črnučami in Sneberjami«, ki sta jo izdelali pod mentorstvom prof. Eve Jeler Fegeš. Za svoje delo sta prejeli srebrno priznanje.

Prejemniki bronastih priznanj na 52. Srečanju mladih raziskovalcev Slovenije 2018  so:

  • Jarc Rydzi, 4.B: Metil salicilat kot ekološko nadomestilo 2,4,6-triklorofenolu, (mentorica prof. Sergeja Sluga);
  • Anja Berlič, 3.A, in Jaka Kranjc, 3.A: Esejistika kot modul ali le kot del slovenščine?, (mentorica prof. Tanja Tomšič);
  • Zala Krajšek, 2.A, in Špela Jakoš, 2. A: Vpliv košnje na rast ambrozije, (mentorica prof. Maja Polak);
  • Eva Žejn, 3. E, in Žan Tassi, 3.E: Življenje ob okupacijski meji, (mentorica prof. Vida Šifrer).

Vsem raziskovalcem in njihovim mentorjem čestitamo za odlične dosežke!

Sergeja Sluga, koordinatorica raziskovalne dejavnosti