V petek, 18. 5. 2018, je na osnovni šoli Prežihovega Voranca potekala zaključna prireditev 31. srečanja MRD, ki so se je udeležili najboljši mladi raziskovalci ljubljanskih srednjih šol skupaj z mentorji, koordinatorji, ravnatelji in recenzenti. Zbrane je nagovoril podžupan Dejan Crnek, ki je podelil zaslužena priznanja najboljšim mladim raziskovalcem in avtorjem nagrajenih plakatov.

Nagrado za plakat so prejeli Ajla Hilić, 3. A, Ivana Vulović, 3. A, Anja Berlič, 3. A,  Jaka Kranjc, 3. A, Eva Žejn, 3. E, in Žan Tassi, 3. E.

Razglasili so tudi zmagovalce na posameznih področjih. Matej Jarc Rydzi, 4. B,  je na regijskem srečanju zmagal na področju kemije, Eva Žejn, 3. E, in Žan Tassi, 3. E, pa na področju zgodovine.

Na mestnem srečanju so najboljšim nalogam s posameznih področij podelili posebne nagrade – tridnevni izlet v Italijo. V Rim, Pompeje in Neapelj potujejo Matej Jarc Rydzi, 4. B, Eva Žejn, 3. E, Žan Tassi, 3. E, Zala Krajšek, 2. A, in Špela Jakoš, 2. A.

Tudi letos je naša šola nagrajena kot ena od petih najuspešnejših šol na področju raziskovanja. Na regijskem srečanju smo sodelovali s petimi raziskovalnimi nalogami, ki so se vse uvrstile na državno srečanje, kjer je bila ena naloga nagrajena s srebrnim in štiri z bronastim priznanjem.

Vsem nagrajencem iskrene čestitke!

 

Sergeja Sluga,

koordinatorica za raziskovalno dejavnost

 

Pred o.š. Prežihovega Voranca

 

Sodelujoče šole na mestnem srečanju mladih raziskovalcev

 

Raziskovalci in mentorji iz Gimnazije Šentvid

 

Nagrade je podeljeval podžupan g. Dejan Crnek

 

Eva Žejn in Žan Tassi, raziskovalna naloga iz zgodovine

 

Ivana Vulović in Ajla Hilić, raziskovalna naloga iz geografije

 

Anja Berlič in Jaka Kranjc, raziskovalna naloga iz slovenščine

 

Matej Jarc Rydzi, raziskovalna naloga iz kemije

 

Zala Krajšek in Špela Jakoš, raziskovalna naloga iz biologije

 

Nagrado za mentorje je prevzela prof. Sergeja Sluga

 

V kulturnem programu je sodelovala naša dijakinja Zala Klopčič