REZULTATI 1. KROGA 57. SREČANJA MLADIH RAZISKOVALCEV SLOVENIJE 2023

Na 57. Srečanju mladih raziskovalcev Slovenije 2023 s svojimi raziskovalnimi nalogami na kar devetnajstih različnih področjih tekmujejo najboljši osnovnošolski in srednješolski raziskovalci.

Srečanje poteka po dvokrožnem sistemu. V 1. krogu člani strokovnih komisij naloge pregledajo in ocenijo ter izberejo največ 6 osnovnošolskih in 6 srednješolskih nalog, ki se predstavijo na zaključni prireditvi.

Naša šola se je v 1. krog Državnega srečanja uvrstila s petimi raziskovalnimi nalogami.

Dobitniki bronastega priznanja so:

  • Simon Premk, Jaka Torkar in Samo Trošt, 2. b, ki so izdelali nalogo na področju fizike. Naloga nosi naslov »Analiza spektra zvoka glasbenih instrumentov«, njihov mentor pa je prof. Goran Mitrović.
  • Lana Papič, 4. a, ki je z nalogo »Mladi in samomor« tekmovala na področju psihologije. Njena mentorica je bila prof. Mojca Logonder.
  • Ana Erjavec, 4. d, je tekmovala na področju slovenščine. Z nalogo »Bralne navade mladostnikov« se je uvrstila v prvi krog državnega srečanja. Tudi njena mentorica je bila prof. Mojca Logonder.

V 2. krog Državnega srečanja sta se uvrstili nalogi s področja matematike. Nalogi sta nastali pod mentorstvom profesorice matematike mag. Andreje Kramar in profesorice informatike Nastje Lasič. Za zlato ali srebrno priznanje na državnem srečanju se bodo v ponedeljek, 15.5.2023, na Gimnaziji Murska Sobota in Srednji poklicni in tehniški šoli Murska Sobota potegovali:

  • Jure Čampa, 2. f, z nalogo »Paradoksi in zmote« in
  • Tomo Joksimović Terpin ter Maks Tomšič, 2. e, z nalogo »Zaporedje žarnic«.

Iskrene čestitke vsem raziskovalcem in njihovim mentorjem! Držimo pesti za uvrščene v 2. krog!

Sergeja Sluga,

koordinatorica raziskovalne dejavnosti