Podelitev nagrad za športnico in športnika Gimnazije Šentvid za leto 2020

Športnica šole je Manca Vrečer, 4. d

Športnik šole je Miha Češnovar, 4. c

Posebno nagrado je prejel prof. Niko Kastelič

Prireditev je povezovala Pika Miškulin, 4. b

Športnica gimnazije Šentvid za šolsko leto 2020 je Manca Vrečer, 4. d. Letošnja športnica šole prihaja iz ekipnih športov in sicer iz šolsko tradicionalno uspešne panoge – košarke. V času šolanja je bila pomemben del vseh večjih uspehov šolske ekipe od več naslovov mestnih prvakinj, naslova državnih prvakinj in udeležbe na svetovnem prvenstvu srednjih šol.
Seveda je uspešna tudi na državnem in mednarodnem področju. Na klubski ravni je postala državna prvakinja v kategoriji kadetinj, vice prvakinja v pokalu članic in kot ena izmed najboljših posameznic svoje generacije bila tudi nosilka reprezentančnih selekcij kadetinj in mladink na evropskih prvenstvih.
V letošnjem letu je naredila še korak naprej, zamenjala klubsko okolje, in je trenutno ena izmed najboljših posameznic slovenskega državnega prvenstva v košarki za članice pri ekipi, ki tudi vodi v tem tekmovanju.
Hkrati je s svojimi osebnostmi lastnostmi tudi vzor mnogim drugim mlajšim športnicam in primer kako je uspešen športnik hkrati tudi zelo uspešen v šoli. Vsa leta je namreč končala z odličnim uspehom in verjamemo, da letos ne bo nič drugače.

Miha Češnovar 4. c je plesalec akrobatskega R&R, ki je skupaj s soplesalko Paulino Horvat Zeilhofer, 2. d petkrat stal na zmagovalnih stopničkah na tekmah za svetovni pokal, bil je četrti na mladinskem svetovnem in evropskem prvenstvu. Letos je prejel tudi zlato priznanje Plesne zveze Slovenije. V prostem času je producent elektronske glasbe.

Profesor fizike Niko Kastelič je prejel posebno nagrado za 38 letni trening po šentviških stopnicah . Letos jeseni se je upokojil in če je bil prej samo športnik amater je sedaj postal pravi športni profesionalec. Redno se namreč posveča treningom triatlona.

Primož Praprotnik

Kliknite na spodnjo sliko za ogled videa.