Danes, 20. 3. 2019 je na Kodeljevem potekal finalni turnir srednjih šol v košarki za dijake. Najprej sta bili na sporedu polfinalni tekmi, kjer so dijaki gimnazije Bežigrad, malce presenetljivo a povsem zasluženo, premagali vrstnike iz Srednje upravno administrativne šole Ljubljana. V drugi tekmi pa so naši fantje šele v drugem polčasu strli odpor borbenih in srčni dijakov iz II. gimnazije Maribor.

In kaj bi bilo lepšega za zaključek tekmovanja, kot dvoboj med dvema tradicionalno rivalskima a hkrati tudi prijateljskima gimnazijama, našo in bežigrajsko. Začetek tekme je pripadel našim nasprotnikom, ki so očitno lažje prenesli pritisk finala. Do polčasa so naši fantje strnili vrste in v samem zaključku povedli. Drug polčas je bil naš, saj smo pokazali končno pokazali kakšna ekipa smo in prišli do zanesljivega vodstva, ki smo ga ohranili do konca tekme. Naslov državnih prvakov srednjih šol v košarki za dijake je peti za našo šolo v zgodovini tekmovanj. Na tega je bilo potrebno čakati vse od leta 2010, ko smo dosegli tri zaporedne naslove.

Na koncu tekmovanja so proglasili tudi najboljše. Tako sta bila v najboljšo peterko izbrana Nejc Grajzar in Dan Osrečki, za najboljšega igralca turnirja pa je bil proglašen kapetan naše ekipe Jure Ličen.

Poleg naštetih so šolsko ekipo zastopali še: Erik Groznik, Matic Šumah,  Niko Vrhunc, Jaša Korošec, Tim Zrnec, Nikola Vračević, Aljaž Škof, Tilen Jugovic in Filip Drobnič, ki se je nesrečno poškodoval v prvi tekmi.

Fante je vodil Nejc Višnikar, pomagala sta mu Slavko Vujin in Jaka Fetih.

Hvala tudi zvestim navijačem in skupini plesalk, ki so dodali svoje pri tem lepem dogodku!

Podrobne rezultate si lahko pogledate na spodnji povezavi

http://www.kzs.si/clanek/Sentvidcani-po-letu-2010-znova-do-naslova-srednjesolskih-prvakov/id/1589

 

Jaka Fetih