INFORMATIVNI DAN NA GIMNAZIJI ŠENTVID
10. in 11. februar 2017

 

Vhod v gimnazijsko nadstropje

Dobrodošli na Gimnaziji Šentvid! Vabimo vas na sprehod od tretjega nadstropja na streho (!), v drugo in nato prvo nadstropje ter pritličje do športne dvorane in stene prihodnosti v plesni dvorani. Ogled(alo) naše šole …

… tretje nadstropje …

Fotografska razstava od prvega dneva pouka za tiste, ki so postali gimnazijci, do svečane podelitve maturitetnih spričeval. Vmes pa fotografije o kulturnih, raziskovalnih in športnih dogodkih ter šolskih prireditvah. Predstavitev modula Okoljski problemi: izzivi, priložnosti, rešitve za dijake drugega letnika in modula Esejistika za dijake tretjega letnika. V učilnicah učenci in učenke ter starši pozorno prisluhnejo vsem informacijam o šoli.

 

Razstava na hodniku

 

Vrvež v tretjem nadstropju

 

Modul Okoljski problemi: izzivi, priložnosti, rešitve

 

Pozorno poslušanje informacij o šoli in …

 

… razmislek o vpisu

… streha …

Na Gimnaziji Šentvid se pohvalimo, da so nad nami samo zvezde in še tem se lahko približamo. Pridružite se astronomskemu krožku z dolgoletno tradicijo in uspešnimi astronomi. S šolske strehe pogled seže do Triglava. Res lepo!

 

Obisk observatorija na strehi šole

… drugo nadstropje …

Kulturni teden v februarju zaznamujeta gledališka maratona dijakov prvega in drugega letnika. Razredni plakati vabijo na uprizoritev tragedije Hamlet in drame Hiša lutk (Nora). Drugo nadstropje je prav tako kot prvo bogato, a še bolj raznovrstno kot tretje, saj predstavitveno sobivajo tuji jeziki, matematika in biologija. Pomemben drobec dodaja arhitekturni krožek.

 

Plakati predstave Hamlet

 

Predstavitev angleščine

 

Predstavitev francoščine

 

Predstavitev nemščine

 

Predstavitev španščine

 

Predstavitev Lepo = biti matematik

 

Predstavitev biologije in modula mikrobiologije v tretjem letniku

 

Predstavitev vivarističnega krožka

… prvo nadstropje …

V prvem nadstropju fizikalni poskusi vsako leto pritegnejo.

 

Predstavitev fizike

 

Predstavitev fizike

… pritličje …

Pred izhodom še pogled v kemijski laboratorij in kulturnico v veliko predavalnico. Potem še predstavitev spoznavnih dni za dijake prvega letnika v Bohinju.

 

Predstavitev kemije

 

Predstavitev kemije

 

V kulturnici

 

V začetku septembra gredo »prvošolci« z razredniki v Bohinj

… športna dvorana …

Spoznali ste glavno šolsko stavbo, zdaj spoznajte še športno dvorano.

 

Predstavitev športa

 

Plesalke

… plesna dvorana …

Plesna dvorana je ob informativnem dnevu postala kavarna. Ob vodi, soku, čaju, kavi so obiskovalci in profesorji za trenutek izmenjali vtise.

 

Pogostitev v »informativni« kavarni

… stena prihodnosti …

Devetošolka, devetošolec! Ogled se je zaključil. Poišči svojo fotografijo Prihajam na Šentvid na ogledalu stene prihodnosti.

 

Šentviška stena prihodnosti

 

Mag. Jaka Erker, ravnatelj Gimnazije Šentvid

»Odločitev o izbiri srednje šole oziroma gimnazije je v tem hipu najpomembnejša odločitev vašega življenja. Bolj kot statistični podatki o šoli naj vašo končno odločitev vodijo občutki, ki jih dobite na šoli, predvsem pa osebni stiki z ljudmi, ki to šolo ustvarjajo. Zato še posebej dobrodošli na informativnem dnevu, ko lahko srečate dijake in profesorje v njihovem vsakodnevnem okolju.«

Drage učenke in dragi učenci, hvala za obisk in pozornost! Vabljeni, da v novem šolskem letu postanete dijakinje in dijaki Gimnazije Šentvid! Na svidenje!

 

Profesorice in profesorji Gimnazije Šentvid