Gledališki maraton – 2. letnik

Zapisala: Barbara Bolarič, vodja GM

Letošnje jubilejno Cankarjevo leto smo svojevrstno, a zato nič manj umetniško prepričljivo obeležili tudi na  Gimnaziji Šentvid. Na odru Ljudskega doma v Šentvidu je 15. februarja 2018 nastopilo kar 5 igralskih ansamblov iz vsakega razreda 2. letnika in pred očmi gledalcev je zaživela Cankarjeva komedija Za narodov blagor  – razgibana, a še vedno enovita, duhovita in prepričljiva. Dijaki so na spretno poenoteni sceni meščanskega stanovanja in z domiselnimi simboličnimi kostumi poustvarili like strankarskih prvakov, njihovih privržencev in mlačnih nasprotnikov.

Prireditev je tudi tekmovanje med razredi za nazive najboljših predstav, najboljših igralcev in igralk. Komisija profesorjev in lanskoletnega nagrajenega igralca je nagradila med igralci dve glavni moški vlogi Grozda, ki sta ju interpretirala Jap Eržen (2. d) in Gašper Trobiš (2. b), eno stransko moško vlogo (nagrajenec je Lotos Vučak iz 2. c za vlogo Gornika) in eno žensko vlogo Grudnovke v igri Patricije Brbre (2. a).

 

Jap Eržen

 

Gašper Trobiš

 

Patricija Brbre

 

Najboljši razredi:

 

1. mesto –  2.  b

 

2. mesto –   2.  f

 

3. mesto – 2.  d

 

Najboljši plakat je letos izdelal 2. c.

 

Prireditev je povezovala Erika Pust, dijakinja 3. d razreda.

 

Obogateni z lanskoletnimi izkušnjami in medrazrednim sodelovanjem so prepričljivo nastopili prav vsi oddelki, a prostora za nagrajence je bilo vendarle le za tri …

Nekaj utrinkov s prireditve