DIJAKI USPEŠNI NA PODROČJU PODJETNIŠTVA

Letos so naši dijaki Rudi Val Arčon, Nataša Krapež, Nino Musevski in Kristjan Švajger (3. a) v okviru podjetniškega krožka ustvarili podjetje imenovano Woodpecker. Podjetje se ukvarja z izdelavo ekoloških brisalcev za bele table.

Naši mladi podjetniki so se udeležili tekmovanja dijaških podjetij, ki ga organizira Zavod za spodbujanje podjetnosti mladih JA-Slovenija. Potegovali so se za najvišja mesta in so bili med najbolšimi šestimi podjetji v državi. Podjetje Woodpecker si je prislužilo dve dobri uvrstitvi  na področju I feel Slovenia (3. mesto) in Alumni (2. mesto). »Naše podjetje je bilo med intervjuji pohvaljeno na mnogih področjih, predvsem jim je bila všeč naša ideja,« je povedala Nataša, direktorica podjetja.

Celotna pot od ideje do podjetja je potekala pod mentorstvom Tadeja Rifla, profesorja Škofijske klasične gimnazije (letos je podjetniški krožek potekal v povezavi s ŠKG).

Eden izmed dijakov je dejal takole: »Dijaki smo pridobili nove kompetence na raznih področjih. Jaz sem se naučil dobro uporabljati razne programe, npr. Adobe Ilustrator, s pomočjo katerega sem tudi izdelal logotip podjetja.«

Njihov promocijski video si lahko ogledate na povezavi: https://drive.google.com/file/d/10VMuFzZrlkgy2hOGeuDqMlUulgmCSdjg/view

 

Logotip podjetja

 

Lesen brisalec za bele table Woodpecker

 

Člani podjetja (od leve proti desni: Kristjan, Nataša, Nino, Rudi)

 

Nataša Krapež