V Novi Gorici je v sredo 4. oktobra 2023 potekalo finale srednješolskega državnega prvenstva v ekipni atletiki. Na finalno tekmovanje se uvrstijo le najboljše šole, ki se predhodno pomerijo na področnih tekmovanjih. Dijakinje in dijaki naše gimnazije so si z uspešnim nastopom v kvalifikacijah zagotovili nastop v finalu, kjer imajo pravico nastopiti le najboljši. Tekmovanje poteka v naslednjih disciplinah: tek na 100 metrov, 400 metrov, 1000m, skoku v višino, skoku v daljino, suvanje krogle in v štafetni tek. V vsaki disciplini nastopata po dva tekmovalca oziroma tekmovalki.  Vsak dosežen rezultat se točkuje in skupno število točk na koncu določi vrstni red. Najboljše šole so med sabo zelo izenačene zato vsak nastop šteje in za tiste, ki želijo zmagati ni prostora za napake.

Na tekmovanju so dijakinje izvrstno nastopale in so za svoje nastope zbrale izjemnih 10285 točk kar je na koncu zadostovalo za prepričljivo zmago. Državne prvakinje so postale: Brina Likar, Lina Hribar, Brina Praprotnik, Manca Marčelja, Pia Cvar, Ema Vehovar, Sara Vodušek, Ema Vehovar, Ela Modrić, Anka Novak, Sara Bilban in Aleksandra Zdovc.

Dijaki so se na tekmovanju izvrstno borili in na koncu vse presenetili z ekipnim tretjim mestom in so s tem dosežkom samo še potrdili, da je atletika na Šentvidu doma.

Na koncu se lahko pohvalimo, da so naši dijaki od leta 2008 osvojili že sedem naslovov ekipnih srednješolskih državnih prvakov. V zadnjem času pa so v ospredje prišle dijakinje saj so letos ponovile uspeh iz prejšnjega leta in so torej drugič osvojile naslov. Skupaj imamo zbranih že devet ekipnih zmag in naša želja je, da bomo z uspešnimi nastopi nadaljevali tudi v prihodnje.