Spoštovane dijakinje in dijaki, starši

Glede na izjave v medijih je pričakovati delo na daljavo v šolah vsaj do konca aprila. Tako gredo moji / naši razmisleki v smeri, da se po prvomajskih praznikih vrnemo v šole.

Nekatere informacije pa so že jasne: šolsko leto se ne bo podaljšalo, zaključek pouka za četrtošolce ostaja 22. maj, matura se izvede s spremenjenim koledarjem, maturitetni esej pa se umika s 5. maja na kasnejši datum (predvidoma 30. maj, na isti dan naj bi se pisali obe poli iz slovenščine; to pomeni tudi spremenjen urnik pisanja za nekatere druge predmete). Zaradi mature bo verjetno prišlo tudi do sprememb urnika v junija.

Posledično se spreminja tudi naš koledar:

  • Dan šole je prestavljen iz 25. aprila na 10. april. V petek, 10. aprila, torej ne bo pouka in šolskih obveznosti. Izkoristimo ta dan in podaljšan velikonočni vikend za počitek in nabiranje novih moči za drugo polovico aprila.
  • Maturantski ples, ki je bil načrtovan 22. aprila odpade. Glede na splošno situacijo ga bomo skušali izpeljati v maju (s čim manj motnje pouka).
  • Dan zdrave šole (5. maj) odpade.

V naslednjih dneh in tednih bomo skušali čim več ocenjevanj izpeljati na daljavo, za čas po vrnitvi v šolo pa bomo pripravili mrežni plan ocenjevanj (predvidoma po eno pisno oceno iz vsakega predmeta, verjetno bodo nekateri predmeti pridobili ocene tudi na druge načine – poročila, izdelki, seminarske naloge že prej). Seveda bomo rezervirali tudi termine za popravljanja in izboljševanja ocen. Vaše trenutno delo za šolo naj bo torej dolgoročno, a ne odlašajte na maj. Le s sprotnim in skrbnim delom lahko postavite dobre temelje za zaključek šolskega leta.

Upam, da dneve preživljate zdravi, skrbite zase in, da je šolsko delo postalo že rutina in vas ne obremenjuje preveč. Še enkrat vas spomnim, da me obvestite o morebitnih težavah, ki jih ne uspete rešiti sami ali s svojimi profesorji. Obljubljam, da se bom potrudil in pomagal pri iskanju optimalnih rešitev. Najenostavneje je, če mi pišete jaka.erker@sentvid.org , lahko pa se dogovorimo tudi za razgovor preko Skypa.

Ravnatelj: Jaka Erker