Vlada republike Slovenije je izdala odlok o začasni prepovedi zbiranja ljudi v šolah, kar predstavlja podlago za nadaljevanje pouka na daljavo. Ker odlok velja do prenehanja razlogov zanj, ni možno napovedati, kako dolgo bomo s takim načinom pouka nadaljevali. Upam, da se bo situacija umirjala in umirila in se bomo kmalu vrnili v šole.

V preteklih dveh tednih smo pridobili veliko izkušenj in upam, da je situacija, tako s strani dijakov kot profesorjev dobro obvladana oziroma, da smo se naučili to situacijo celo izkoriščati v pozitivne rešitve.

Edini pravi dilemi se pojavljata v zvezi z ocenjevanjem in pripravo ter izvedbo mature.

  • Glede na to, da pouk relativno normalno teče, bomo lahko v prihodnjem tednu skupaj s profesorji in strokovnimi aktivi poiskali možnosti in načine ocenjevanja na daljavo. Vse te rešitve morajo biti pripravljene tako, da se bodo dijaki lahko optimalno pripravili in jih izkoristili.
  • Državni izpitni center dela normalno in načrtuje izvedbo mature v skladu z maturitetnim koledarjem. Poskrbeti moramo, da se bo priprava na šoli nadaljevala. Zato bomo poiskali rešitve in nematuritetne predmete prilagodili situaciji ter s tem olajšali delo četrtošolcev.

Tajništvo šole bo še naprej dosegljivo po telefonu 01 5000 660, vedno pa lahko uporabite tudi elektronsko pošto gimnazija@sentvid.org ali mi direktno pišete na moj e-naslov.

Dragi dijaki: Vem, da je tak način učenja za vas drugačen, neobičajen in naporen, a profesorji poročajo, da ste se odlično odzvali, za kar se vam iskreno zahvaljujem. Maksimalno izkoristimo te razmere za izpolnjevanje skupnega cilja, to je uspešen zaključek šolskega leta.

Prijazen pozdrav in vseeno mirne dneve

Ravnatelj: Jaka Erker