Akademija za gledališče, radio, film in televizijo Univerze v Ljubljani vabi k scenarističnem ustvarjanju vse slovenske srednje šole. Z namenom širjenja filmske kulture vsako leto razpisujemo že tradicionalni natečaj za Grossmannovo nagrado za najboljši scenarij za kratki film ali TV dramo, na katerem sodelujejo študenti slovenskih univerz.

Tudi letos želimo z natečajem spodbuditi srednješolce k filmskemu ustvarjanju in razmišljanju. Udeleženci natečaja lahko napišejo sinopsis oziroma zgodbo za kratek igrani film (trajanja do 15 minut) na poljubno temo, ne daljšo od 3000 znakov.

Natečaj poteka do 14. decembra 2022. Kratke zgodbe, na katerih naj bodo navedeni ime in priimek avtorja, razred ter naziv in naslov šole ter e-poštni naslov avtorja, pošljite v štirih izvodih na naslov UL AGRFT, Trubarjeva 3, 1000 Ljubljana, z oznako »Grossmannovo priznanje«.

Natečaj je namenjen izključno srednješolcem, žirija bo izbrala do tri najboljše zgodbe. Avtorji izbranih najboljših zgodb bodo prejeli knjižno darilo s filmsko tematiko in dobili možnost ogleda profesionalnega filmskega snemanja. Imena nagrajencev bodo objavljena na spletni strani UL AGRFT do 31. decembra 2022.

Besedilo razpisa za srednješolce je tukaj.

Upamo, da se boste pridružili našim prizadevanjem za širjenje filmske kulture in ustvarjalnosti med srednješolci. Za dodatne informacije o natečaju se lahko obrnete na Amela Ikovic (01 2150 412, amela.ikovic@agrft.uni-lj.si).

Veselimo se prispevkov dijakov vaše šole in vas lepo pozdravljamo!

Univerza v Ljubljani
Akademija za gledališče,
radio, film in televzijo

Amela Ikovic
tehniška sodelavka VII
Oddelek za film in televizijo
Akademija za gledališče, radio, film in televizijo / Academy of Theatre, Radio, Film and Television
Trubarjeva 3, SI-1000 Ljubljana, Slovenija / Slovenia
Amela.Ikovic@agrft.uni-lj.siwww.agrft.uni-lj.si