Šport

Košarkarji postali mestni prvaki

Z zmago nad prvo ekipo gimnazije Bežigrad, so fantje prve ekipe košarkarjev brez poraza osvojili naslov mestnih prvakov.

Odlično so igrali tudi mlajši, ki so po porazu proti prvi bežigrajski ekipi zanesljivo premagali drugo in osvojili končno 4. mesto.

Rezultate in lestvico najdete tukaj.

_______________________________________________________________________________________________________________

Odličen uspeh Naje Miklič

Naša dijakinja  Naja Miklič, 1. e,

je dosegla odlične rezultate na Državnem prvenstvu v ženski in moški športni gimnastiki 2016, ki je potekalo nedeljo 11.12.2016 v Športni dvorani Leona Štuklja v Novem mestu.

V kategoriji mladinke je osvojila 3. mesto v mnogoboju (skupni seštevek vseh štirih orodij), 1.mesto na gredi, 2. mesto na preskoku in 3. mesto na bradlji in 1. mesto ekipno (GiB Šiška).

Naji iskreno čestitamo za dosežene odlične rezultate.

_________________________________________________________________________________________________________________

Šentviški plesni dan v olimpijskem Sočiju v Rusiji

Naša dijakinja Julija Horvat Zeilhofer in soplesalec Luka Brulc sta v akrobatskem rock and rollu na tekmovanju za svetovni pokal med 30 pari zasedla odlično 2. mesto.

Jak Kavčič pa je s soplesalko Špelo Žmuc Škrab z uvrstitvijo v finale svetovnega prvenstva do 18 let in s končnim 6. mestom med starejšimi mladinci dosegel svoj najboljši rezultat.

Iskreno čestitamo!

_________________________________________________________________________________________________________________

Naša dijakinja mladinska svetovna prvakinja

Zala Perčič (1.d) si je v četrtek, 10. 12. v paru z Maso Pušnik v Mikolajkiju na Poljskem priplesala naslov mladinske svetovne prvakinje v kategoriji moderni pari mladinci. Na prvenstvu je v hudi konkurenci najboljših 65 solistk sveta osvojila tudi odlično 5. mesto v kategoriji moderne solistke – mladinke.

Čestitamo!

_________________________________________________________________________________________________________________

Postali smo srednješolski svetovni prvaki v košarki 3 na 3

V estonskem Talinu se je v nedeljo, 19. junija 2016, zaključilo drugo prvenstvo mednarodne zveze za šolski šport v košarki 3 na 3. Šolska ekipa dijakov Gimnazije Šentvid je v zadnji tekmi prvenstva premagala ekipo iz Anglije in postala svetovni srednješolski prvak!

Šolsko ekipo so sestavljali Elvis Kerić, Nejc Zdešar, Jan Strmčnik in Matevž Mlakar. Trenerja ekipe sta bila Nejc Višnikar in Slavko Vujin, vodja pa mag. Jaka Fetih.

Fante so na turnirju nastopili zares suvereno, saj so zmagali prav na vseh devetih tekmah in z izjemo ene v predtekmovanju, vse zaključili predčasno z 21. doseženo točko.

V predtekmovanju so premagali Francijo, Slovaško, Portugalsko, Iran, Estonijo in Belgijo (flamski del), v četrtfinalu aktualne svetovne prvake Kitajce, v polfinalu, po najlepši tekmi prvenstva, pa še svetovne podprvake Iran ter se nato v finalu pomerili z Angleži.

Na tekmovanju so bile tudi bežigrajske dijakinje, ki so branile 4. mesto s prvenstva pred dvema letoma.  Dekleta so v predtekmovanju premagale Belgijo in Gruzijo, medtem ko so izgubile proti kasnejšim finalistkam Estonkam. Imele so tudi nekaj smole, saj so bile Bolgarke in Portugalke od njih boljše po podaljšku. V individualnih tekmovanjih je Pija Smrekar osvojila 2. mesto v spretnostnem poligonu.

Skupaj smo tako na najlepši možen način predstavili Slovenijo tudi na srednješolskem nivoju košarke 3 na 3 in nadaljevali odlično medsebojno sodelovanje obeh šol na športnem področju.

Rezultati fantov:

Predtekmovanje: GIMŠ : Francija 21:14, GIMŠ : Slovaška 21:8, GIMŠ : Portugalska 19:4, GIMŠ : Iran 21:13, GIMŠ : Estonija 21:10, GIMŠ : Belgija (Fl) 21:4.

Četrtfinale: GIMŠ : Kitajska 21:8
Polfinale: GIMŠ : Iran 21:14
Finale: GIMŠ : Anglija 21:17

Več o tekmovanju lahko najdete na spletni strani planeta 3×3:
http://www.3x3planet.com/en/event/details/TMZ15NFDMYGBSEST?tabView=Results

in FB-ju, kjer si je mogoče tudi ogledati finalne in polfinalne tekme:
https://www.facebook.com/ISFWSCbasket/?fref=ts

Reportaža o svetovnih prvakih je bila objavljena tudi v časopisu DELO

Jaka Fetih