UVRSTITEV RAZISKOVALNIH NALOG NA DRŽAVNO SREČANJE

 

V petek, 22. 3. 2019, je na osnovni šoli Riharda Jakopiča potekalo mestno srečanje mladih raziskovalcev in njihovih mentorjev “Zaupajmo v lastno ustvarjalnost 2019”. Na tekmovanju je s štirimi nalogami sodelovala tudi naša šola in kar tri naloge so se uvrstile v 1. krog državnega srečanja.

Na področju biologije sta se v 1. krog državnega srečanja uvrstili Nina Trdan in Mia Šket, obe 3. F, z raziskovalno nalogo » Vpliv živali na nivo kortizola pri dijakih«, (mentorica Tjaša Medvešek).

Jon Budihna, 3. B, se je z nalogo »Merjenje svetlobne odbojnosti površin« (mentor prof. Goran Mitrovič) na državno srečanje uvrstil na področju fizike.

Eva Medvešek, 3. A,  na državnem srečanju šolo zastopa z nalogo na področju kemije. Naloga ima naslov »Vsebnost železa v slatinah« in je nastala pod mentorstvom prof. Sergeje Sluga in naše bivše dijakinje mag. Ide Kraševec.

Na mestnem srečanju mladih raziskovalcev sta sodelovali tudi Eva Žejn, 4. E,  in Ana Marija Šturm, 3. B,  z nalogo iz španščine »Španščina in naš vsakdanjik«, (mentorica prof. Klavdija Mele).

Vsem raziskovalcem in njihovim mentorjem iskrene čestitke za uspešno zastopanje šole na mestnem srečanju mladih raziskovalcev!

Vsi uvrščeni v 1. krog državnega srečanja so dobitniki najmanj bronastega priznanja. Rezultati prvega kroga državnega srečanja bodo znani 4. maja 2019. Takrat bo znano, katere raziskovalne naloge so se uvrstile v drugi krog, kjer se bodo potegovale za srebrna in zlata priznanja.

 

Sergeja Sluga, koordinatorica za raziskovalno dejavnost