Nagovor ravnatelja

 

Spoštovane obiskovalke in obiskovalci naše domače strani,

ob naključnem, morda pa namernem sprehodu po internetnih straneh ste prispeli na domačo stran Gimnazije Šentvid.  Verjamemo, da je z modernejšo podobo in svežimi fotografijami vizualno dopadljiva, še bolj pa si želimo, da ponuja vse informacije. Tako resnično upam, da boste našli tisto, kar iščete. Če ne boste uspeli, nam to sporočite, da popravimo pomanjkljivost.

Na teh straneh se predstavlja gimnazija z več kot 70-letno tradicijo (ustanovljena je bila 1. 9. 1945), ki je v marsičem drugačna od drugih, a se jasno zaveda pomena znanja in uporabe le-tega v današnjem življenju in delu. A vendar je to gimnazija ljudi in njihovih odnosov, šola skupnih prizadevanj in sodelovanja. Naši dijaki ne nabirajo le šolskih znanj, ampak življenjske izkušnje in vrednote. Šport in zdravo življenje, umetnost in raziskovanje so aktivnosti vsakega gimnazijca, odgovornost in poštenost pa ključni vrednoti. Hkrati pa se moramo zavedati vpetosti Slovenije v svet. A ne gre le za to, da mi spoznavamo tujino. Evropo in svet smo uspeli pripeljati v Šentvid, Ljubljano in Slovenijo.

Sodobna tehnologija res omogoča ogled množice podatkov kar z domačega računalnika, vendar ne smemo in ne želimo zapostaviti žive besede in neposrednega stika. Zato ste lepo vabljeni, da povprašate sorodnike in znance, ki že poznajo šolo, morda pa nas celo obiščete, lahko tudi  na informativnem dnevu in se seznanite z dijaki in profesorji.

mag. Jaka Erker